Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Απόρριψη αίτησης για εγγραφή προσημείωσης υποθήκης της Τράπεζας Eurobank ως αόριστης, λόγω μη ύπαρξης «επείγουσας περίπτωσης» για την πραγματοποίηση της εγγραφής. Υπ’ αριθμ. 7715/15-7-2014 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Με την ένδικη αίτηση ,η αιτούσα Τράπεζα Eurobank ισχυρίζεται ότι το έτος 2006 συνήψε με την πρωτοφειλέτρια σύμβαση πίστωσης,ποσού 40.00 ευρώ,υπέρ της οποίας εγγυήθηκε ο καθ’ου.Ότι η δανειολήπτρια υπήρξε ασυνεπής  στις υποχρεώσεις της έναντι της τράπεζας και στις 31-5-2013,το συνολικό ποσό του χρέους ανερχόταν στα 32.505,46 ευρώ.Ισχυριζόμενη η αιτούσα  περαιτέρω ,ότι συντρέχει επείγουσα περίπτωση,διότι ο καθ’ου οφείλει 9 ληξιπρόθεσμες  δόσεις ,συνολικού ποσού 2.990,77 ευρώ και η πρωτοφειλέτρια οφείλει και σε τρίτους  και ήδη έχει μεταβιβάσει  το μοναδικό της περιουσιακό στοιχείο στα τέκνα της ,ζητεί να χορηγηθεί από το Δικαστήριο η άδεια για εγγραφή προσημείωσης υποθήκης έως του ποσού των 40.000 ευρώ,επί του περιγραφομένου στην αίτηση ακινήτου.
Η αίτηση,με το παραπάνω  περιεχόμενο,παραδεκτά εισάγεται για να συζητηθεί ενώπιον του Δικαστηρίου τούτου,κατά  τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων(αρθρ.686 επ. ΚΠολΔ),πλην όμως πρέπει να απορριφθεί ως αόριστη,ως προς την αναγκαία για τη θεμελίωση της  προϋπόθεση της επείγουσας  περίπτωσης ή επικείμενου κινδύνου,με την  έννοια  που εκτέθηκε στην προηγηθείσα  νομική σκέψη,δεδομένου ότι,υπό τα εκτιθέμενα,ελλείπει η προϋπόθεση της ύπαρξης ασυνήθους ανάγκης έκτακτης  δικαστικής  προστασίας  της αιτούσας,που δικαιολογείται από τη συνδρομή παρόντων πραγματικών  περιστατικών κάποιου συγκεκριμένου κινδύνου  ματαίωσης της επικαλούμενης απαίτησής  της ή επείγουσας  περίπτωσης  της παρούσας στιγμής , η οποία  είναι  πιεστική και ανεπίδεκτη αναβολής και απαιτεί άμεση ρύθμιση,καθ’όσον η αιτούσα ,ισχυριζόμενη ότι υφίσταται<<επικείμενος κίνδυνος>> για την ικανοποίηση της απαίτησής της,επικαλείται μόνον ότι συντρέχει επείγουσα  περίπτωση για εγγραφή  προσημείωσης υποθήκης,αναφέροντας ότι ο καθ’ου οφείλει το ποσό 2.990,77 ευρώ,χωρίς να προσδιορίζει σε τι συνίσταται το επείγον ,όσον αφορά σε αυτόν,συγκεκριμένα.
Τέλος,η αιτούσα  πρέπει  να  καταδικαστεί στη δικαστική δαπάνη του καθ’ου,κατά το διατακτικό.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Δικάζει αντιμωλία των διαδίκων.
Απορρίπτει την αίτηση.
Καταδικάζει την αιτούσα στη δικαστική  δαπάνη του καθ’ου,το ύψος της οποίας ορίζει στο ποσότων εκατόν πενήντα (150)ευρώ.
Απόφαση του Δικηγορικού Γραφείου Ιωάννας Κουλουβράκη – Αικατερίνης Τζωρτζάκη και Συνεργατών. Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού καλέστε μας στο δικηγορικό γραφείο και μιλήστε με εξειδικευμένο δικηγόρο στο τηλέφωνο 2292027360.


Ετικέτες , , ,